Retrorecept - Finfina femtiotalsdrinkar

 
 
I Retrorecept så låter vi mat, dryck och bakverk ta oss tillbaka i tiden. Vi plockar fram tidlösa klassiker, återuppväcker slumrande anrättningar, och tar oss an filmiska specialiteter.
 
 
 
 
 
Nu när det drar ihop sig till lördagseftermiddag så antar jag att ni börjar forma någon slags plan inför kvällen. Oavsett om ni skall ut och svira på galej, eller rent av bara sitta hemma med fötterna under en mjuk filt med en bok i handen, så skadar det aldrig att ha en klassiker i handen. Så här kommer två recept på finfina femtiotalsdrinkar, som kan förhöja stämningen på vilken aktivitet ni än tar er för!
 
 
 
 
Mint Julep
 
2 cl sockerlag
6 myntablad
6 cl whiskey (helst bourbonwhiskey)
Krossad is
 
Mosa myntabladen tillsammans med sockerlag i ett highballglas.
Fyll glaset med krossad is och bara lite av whiskeyn.
Rör om och häll i resten!

Dekorera med ett myntablad.
 
 
 
 
 
Tom Collins
 
2 droppar Angostura Bitter (det godaste som finns!)
2 cl Gin
1 cl citronjuice
0.5 cl sockerlag
Toppa med sodavatten och om finnes - ett cocktailkörsbär
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback