Butiksbesöket - Återbruket Kretsloppet

 
 
 
Det finns en mängd olika secondhandbutiker, vintageställen och loppmarknader därute.
Det är ett myller rent av. I Butiksbesöket så kommer vi besöka dem en och en så att ni får en närmare inblick i vad som egentligen finns därute och vad de kan ha och erbjuda just er.
 

 
 
 
 



Det finns klassiska vintage- och secondhandbutiker, och så finns det de som ligger lite i det fördolda. De som inte vet riktigt vad det är de säljer, och aldrig skulle se skillnad på en Rörstrand och vanliga IKEA. Kretsloppet är en sådan butik. Mitt i nästan ingenstans, tillhörande en stor återvinningsstation, har Stadsmissionen, Returhuset och Återbruket bestämt sig för att slå upp en liten plats med precis allt man kan tänka sig. Så samtidigt som privatpersoner kan slänga allt från bildäck till byggmaterial här, så finns det även kunnig och utbildad personal som tar emot och sorterar allehanda andrahandsvaror. Prestigelöst, är ordet jag osökt ljudar för mig själv, när jag rafsar ihop en hög av allt mellan himmel och jord. Prisklassen är ordentligt låg, och man kan utan problem ta i med hårdhandskarna utan att det lämnar nämnvärda spår i plånboken (Undertecknad gick därifrån med tre pennkjolar och två kavajer, för ynka 300 pix!) Och personalen är, om än lite bryska, tillmötesgående och hjälpsamma. 





 
Här hittar du en stor undervåning med porslin och tingeltangel, en relativt stor möbelavdelning och en hel övervåning med kläder, noggrannt sorterade efter typ av plagg. Tre något små men funktionsdugliga provrum finns och det är sällan kö. Det är också en superb presentbutik med en hel del tavlor, mängder av krimskrams och en riktigt okej LP-samling. Märk väl, det är dock inget Vintageställe. Ett enstaka märkerplagg kan dyka upp, men i övrigt är det inget extravagant, (även om ett par hemsydda plagg snokades fram.) Sammantaget är det en liten pärla, som absolut kan leverera på rätt dag och om rätt person är där och letar!
 
 
 
 
 
Adress:
Lärjeågatan 12
41525 Göteborg
Telefon:
031-61 80 00
Öppettider:
Måndag: stängt
Tisdag, torsdag och fredag: 08.00 - 18.00
Onsdag: 08.00 - 20.00
Lördag och söndag: 10.00 - 15.00
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback