Inifrån & Ut - Vinterhy

 
 
Hej igen mina små och välkommen till den regnigaste tisdagen på länge.
 Nu råkar ju jag faktiskt både tycka om och uppskatta regn i små doser, men efter ett tag så blir ju vem som helst lite trött. Vädret under vinterhalvåret är inte direkt optimalt här uppe i Norden. Något som kan märkas på hud, hår och naglar. Och om man inte har råd att lägga sina surt förvärvade slantar på en kräm som får kroppen att tro att det är sommar året runt, så kan det ibland bli både prickigt randigt och flagigt både på kropp och i ansikte.
 
 
Så vad gör man om man har tråkigt en söndagseftermiddag
och vill ägna sig åt diverse smörjande och pillande?
 
 


  • En finne på en plats där man inte vill ha den är oftast inte (och bör inte heller vara!) hela världen. Men vill man ge det ett försök att bli av med den så kommer här några tips!
 
 


 
Värktabletter
Krossa en aspirintablett och blanda med vatten, till en trög massa. Smeta ut den över området du vill behandla, och låt sitta under natten.
Tandkräm
En välbeprövad tonårsmetod är att smeta lite tandkräm på finnen för att torka ut den. Och så luktar man gott av mint också...
Bikarbonat
Badda problemområdet med bikarbonat blandat med vatten, minskar rödhet!
 
 

 
  • När huden fnasar sig och man inser att det faktiskt svider på armbågarna när man duschar varmt, så kanske det är dags att åtminstone försöka behandla sin stackars torra vinterhud. Men hur?


Havremjöl, honung och mjölkpulver.
Ta finmalt havremjöl och blanda i några matskedar försiktigt i badet. Detta läker din torra hud.
Du kan även ta mjölkpulver, havregryn och honnung och lägga i en nätpåse, låta badvattnet rinna genom denna och sitta och gosa ett tag. Lugnar din torra hud.
Oljor
Alla typer av oljor fungerar som fuktbevarare och tillför även en del fukt. Vissa luktar godare än andra, själv tycker jag at olivolja på armbågarna innan läggdags är helt ypperligt! Och luktar både gott och mättat. Mandelolja är även bra för både hår och till insmorning av torra naglar.
Torra tassar
När händerna blir torra kan hela dagarna lätt bli förstörda, ett tips är att smörja in sina tassar (mycket rikligt) med valfri lotion/olja, och sedan sätta på sig ett par bomullshandskar. Sov med dessa och nästa dag brukar det kännas lite bättre! Fungerar även på fötterna.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback